Hatıra Mendilleri ve Pul Koleksiyonu Sergisi Zagreb’de açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

19. ve 20. yüzyıllarda üretilen nadide ipek hatıra mendilleri ve Osmanlı dönemi tüm seri ve erken Cumhuriyet dönemi pullarından oluşan sergi Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde açıldı.

T.C. Zagreb Büyükelçiliği organizasyonunda, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Hırvat-Türk Dostluk Derneği ve Türk Hava Yolları destekleriyle iş adamı, araştırmacı Oğuz Aydemir’in kişisel koleksiyonunda yer alan 28 adet orijinal hatıra mendili ve 25 sayfa tam seri pulun yer aldığı sergi 03 Mayıs 2018 Perşembe günü Zagreb YEE galerisinde açıldı.

Dönemin nadide eserlerinden oluşan serginin açılışına başta T.C. Zagreb Büyükelçisi Babür Hızlan olmak üzere Hırvatistan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richemberg, Hırvatistan AB ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Boris Grigic, Fas Krallığı Zagreb Büyükelçisi Nour El Houda Marrakchi, İran İslam Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Mohammad Reza Sadegh, Hırvatistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Tomislav Pokaz, Hırvat Bilim ve Sanat Akademisi Üyesi Marijana Boric, Hırvatistan Filateli Federasyonu Başkanı Nenad Rogina, Zagreb Uluslararası Kadınlar Kulübü Başkanı Akuoma, Büyükelçilik temsilcileri, akademisyenler, kurum ve müze temsilcileri ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Osmanlı dönemi ve erken Cumhuriyet döneminin önemli hadiselerini anmak amacıyla üretilen, 19. yüzyıldan ve 20. yüzyılın başlarından kalma ipek hatıra mendillerden 28 adeti Zagreb’te sergilenirken koleksiyonun geri kalan büyük kısmı İstanbul Sadberk Hanım Müzesi’ne bağışlanmıştır. 

19. ve 20. yüzyıllardan nadide hatıra mendiller ve Osmanlı döneminde ilk üretilen pullardan itibaren ender bulunan tam seri ve erken Cumhuriyet döneminden kalan pulların yer aldığı sergi 14 Haziran 2018 tarihine kadar hafta içi her gün Zagreb YEE Galerisinde ziyaret edilebilir.