Hırvatistan’da Türk Filmleri Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan’da Türk Filmleri Haftası 

Yunus Emre Enstitüsü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen 7. Türk Filmleri Haftası, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği organizasyonunda başladı.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bu sene 23 Mayıs 2018 tarihinde 7.si düzenlenen Türk filmleri haftasında sinemaseverler “Ayla” filmi ile buluştu.

Tarihi Çiçek Meydanındaki Avrupa Sineması’nda gerçekleşen gösterime, Türkiye’nin Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, RACVIAC Direktörü Büyükelçi Haydar Berk, Hırvatisan-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richembergh, Hindistan’ın Zagreb Büyükelçisi, Hırvatistan Parlamentosu Milletvekilleri, askeri ve kültür ataşeleri, büyükelçilik temsilcileri, milletvekilleri, bakanlık ve kurum temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda sinemasever katıldı.

10 Türk filminin sinemaseverlerle buluşacağı Türk Film Haftası kapsamında Derviş Zaim'in "Balık", Burak Aksak'ın "Bana Masal Anlatma", Reha Erdem'in "Korkuyorum Anne", Ümit Köreken'in "Mavi Bisiklet" filmleri de gösterilecek.

Avrupa Sinemasında bu sene 23-27 Mayıs 2018 tarihleri arasında 7.si düzenlenen etkinlikte gösterilecek filmler, farklı seanslarda tüm sinemaseverlere ücretsiz olarak sunulacak.