Türk Kahvesi Sohbetlerinde “Troya” Konuşuldu

Yazıcı-dostu sürüm

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Türk Kahvesi Sohbetleri”nde bu ay “Troya Antik Kenti” konuşuldu.

Türkiye ve Hırvatistan arasındaki bağları güçlendirmek, iki ülke arasında farklı çalışmalar gerçekleştirmiş uzmanları buluşturmak ve müşterek değerleri Türk Kahvesi eşliğinde konuşmak üzere gerçekleştirilen “Türk Kahvesi Sohbetleri”nin bu ayki programı, 2018 Troya yılı anısına, Zagreb Arkeoloji Müzesi Müdürü Sanjin Mihelic’in konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirildi. 2004-2005 senelerinde Troya Antik Kenti kazılarında yer alan Mihelic’in Troya kazıları anılarından bahsettiği program, başta T.C. Zagreb Büyükelçisi Babür Hızlan olmak üzere arkeoloji ve tarih tutkunlarından oluşan yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Sohbet programı kapsamında Mihelic, Troya antik kenti, kentin tarihi katmanları ve arkeolojik kazı alanları ile ilgili kişisel anılarından bahsederken Troya hakkında detaylı bilgiler de aktardı.

Sanjin Mihelic

Sanjin Mihelic, Zagreb Arkeoloji Müzesi Müdürü olarak görev yapmaktadır. Bronz çağ, prehistorya, Arkeoloji turizmi ve kültürel ve arkeolojik miras yönetimi alanlarında çalışmaktadır. 2004 ve 2005 yıllarında Troya Antik Kenti kazılarında uluslararası araştırma ekibi içerisinde yer almıştır. 

“2018 Hırvatistan’da Troya Yılı”

Troya Antik Kentinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girişinin 20. Yılı anısına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2018 Truva Yılı olarak ilan edilmiştir. T.C. Zagreb Büyükelçilği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Zagreb Arkeoloji Müzesi organizasyonunda “2018 Hırvatistan’da Troya Yılı” etkinlikleri yıl boyunca tüm Hırvatistan’da gerçekleştirilecektir.