Türk Mutfağı Zagreb'de Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye’nin önde gelen Tük mutfağı tarihi araştırmacısı ve şeflerinden biri olan Ömür Akkor’un sunumuyla Türk mutfağının farklı yönleri ve tarihiyle anlatıldığı Türk Mutfağı Programı, 16 Mayıs 2017 günü Zagreb’in en prestijli otellerinden biri olan The Westin Zagreb’de gerçekleştirildi.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından The Westin Zagreb oteli ile iş birliğinde Zagreb’de Türk mutfağının tanıtımı adına ilk defa gerçekleştirilen bir programa imza atıldı. Ömür Akkor’un anlatımıyla Türk mutfağının inceliklerinin ve Türk mutfağı kültürünün tanıtıldığı, aynı zamanda bazı seçme Türk lezzetlerinin canlı yapılarak katılımcıların beğenisine sunulduğu programa başta Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği temsilcileri, İtalyan, İrlanda, Fas, Macaristan, Romanya, Azerbaycan, Sırbistan, Danimarka, Slovakya Büyükelçileri ve diğer kordiplomatik mensupları, basın temsilcileri, gastronomi bölümü öğrencileri, sektör temsilcileri ve seçkin bir davetli topluluğunu katıldı.

Program kapsamında Ömür Akkor’un The Westin Otel’in ödüllü aşçıları ile birlikte oluşturduğu Türk Menüleri, 16-21 Mayıs 2017 tarihleri arasındaki Türk Gastronomi Haftası kapsamında otelde beğeniye sunulacak. Bununla birlikte Hırvatistan’ın en yüksek tirajlı gazetelerinden birinin gastronomi ekinde, Ömür Akkor’un tarifleriyle Türk mutfağı her hafta yer almaya başlayacak.