Türkiye ve Hırvatistan arasında Müzik Köprüleri

Yazıcı-dostu sürüm

Türkiye - Hırvatistan diplomatik ilişkilerinin 25. yılı anısına Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Zagreb Belediyesi iş birliğinde düzenlenen konserlerin ilki Ankara’da gerçekleşti.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Türkiye ve Hırvatistan arasında kültür bağları güçlendirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Enstitü ve Zagreb Belediyesi iş birliğinde Türkiye-Hırvatistan Diplomatik ilişkilerinin 25. yılı anısına, iki ülke arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesinin amaçlandığı konserlerden ilki 07 Ekim tarihinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda gerçekleşti. Hırvatistan’ın en önemli müzik gruplarından olan Zagreb Quartet’in muhteşem performansıyla müzik ziyafeti yaşattığı konser başta Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Hırvatistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçilği Maslahatgüzarı Ivan Picukaric, Brezilya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Eduardo Ricardo Gradilone Neto, Dışişleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, sanatçılar ve çok sayıda seçkin misafirin katılımıyla gerçekleşti.

İkinci konser 25 Ekim’de Zagreb’de

25 Ekim 2017 tarihinde ise İstanbul’dan Çellİstanbul Quartet, Zagreb’de Hırvatistan Müzik Enstitüsü Salonunda saat 20.00’de Hırvat müzikseverlerle buluşacak. Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellİstanbul Viyolonsel Kuarteti yurt içi ve yurt dışındaki sanatçılarla beraber müzik yapmak ve Türkiye’nin zengin müzik tınısını dünyaya sergilemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Hırvatistan’da Türkiye’yi, Türk dilini, sanatını, kültürünü, tarihini tanıtmanın yanında Hırvatistan’ın da Türkiye’de tanınması amacıyla yerel paydaşlarla ortak çalışmalarını sürdürüyor.