Zagreb’de “İstanbul” Modern Sanat İle Tanıtılıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Karma sanat fotoğraf sanatçısı M. Refik Tekinalp’in kişisel koleksiyonundan oluşan “İstanbul: Geçmişten Geleceğe” sergisi Zagreb’de açıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Zagreb Arkeoloji Müzesi iş birliğinde ve Kentbank ile Doğuş Grubu sponsorluğunda geleneksel fotoğrafçılık ile modern sanatın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan “İstanbul: Geçmişten Geleceğe” karma sanat fotoğraf sergisi, 7 Mart 2018 tarihinde Zagreb Arkeoloji Müzesinde açıldı.

Büyükelçi Babür Hızlan’ın resmî açılışını yaptığı programa Azerbaycan, Almanya ve Şili Büyükelçileri, RACVİAC Direktörü Büyükelçi Sayın Haydar Berk, Büyükelçilik temsilcileri, Türk Hava Yolları, Kentbank ve Doğuş Grubu Hırvatistan üst yöneticileri, Zagreb Arkeoloji Müzesi Müdürü, TİKA Zagreb Koordinatörü, Türk ve Hırvat kurum temsilcileri, fotoğrafçı ve sanatçılar ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

M. Refik Tekinalp

M. Refik Tekinalp 1960 yılında Afyonkarahisar’da doğdu. Ankara Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler eğitimi aldı. 1991 yılından bu yana sanat çalışmalarını Almanya’da sürdürüyor. Sanatçı eserlerinde, kendi kurguladığı ve başından sonuna kadar fotoğrafın kendisinin amaç olarak ele alındığı karma sanat fotoğrafçılığı (Common Art Photograph) yöntemini kullanıyor.

6 Nisan 2018 tarihine kadar Zagreb Arkeoloji Müzesinde sanatseverlere açık olacak sergi 9-27 Nisan 2018 tarihleri arasında da Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.