15 Temmuz Şehitleri Zagreb’de Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz 2016’da Türkiye’de yaşanan hain darbe girişiminin birinci yıl dönümünde, Türk milletinin destansı demokrasi zaferi ve bu uğurda verdiği şehitleri Zagreb’de çeşitli programlarla anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Anadolu Ajansı iş birliğinde 15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize karşı girişilen hain darbe girişimi ve milletimizin zaferinin birinci yıl dönümü dolayısıyla Şehitlerimizi anma töreni gerçekleştirildi.

Tankın, topun, uçağın karşısına yüreğiyle dikilen, istiklaline uzanan hain elleri kırarak geleceğine sahip çıkan, bir kez daha tarihe adını yazdıran aziz milletimiz ve şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen programa başta Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği ve Türk kurumları yetkilileri ile Azerbaycan, Katar ve İran Büyükelçileri, Almanya, İtalya, Rusya ve Kosova Büyükelçilik temsilcileri, ABD Askeri Ataşesi, Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, Hırvatistan Meşihatı temsilcileri ve çok sayıda seçkin misafir katıldı. Saygı duruşu ile başlayan programda elçilik ve Türk kurumlarını temsilen çeşitli konuşmalar gerçekleştirildi ve bir yıl önce yaşananların tekrar hatırlatılması için yaşananlar çeşitli videolarla gözler önüne serildi.

Program sonrasında AA Ajansı muhabirlerinin çektiği fotoğraflardan oluşan “15 Temmuz Destanı ve Milletin Zaferi fotoğraf” sergisi tüm katılımcılarla birlikte gezildi.

Fotoğraf sergisi ile “15 Temmuz Destanı ve Milletin Zaferi” Zagreb’de anlatılıyor

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Anadolu Ajansı iş birliğinde 15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize karşı girişilen hain darbe girişimi ve milletimizin zaferinin birinci yıl dönümü dolayısıyla "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Milletin Zaferi" fotoğraf sergisi 14 Temmuz tarihinde açıldı.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü sergi salonunda açılan sergide ziyaretçiler vatan, millet ve bayrak sevgisinin sembolleştiği 15 Temmuz gecesinin kahramanlık destanına Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin objektiflerinden yansıyan fotoğraflarla tanık oldular.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında yaşananlara dair AA muhabirleri tarafından çekilen 30 fotoğraf karesinin yer aldığı sergi 14-19 Temmuz tarihleri arası (Pazar hariç) her gün 09.00-17.00 saatleri arasında Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde, 20-25 Temmuz tarihleri arasında da Sisak-Caprag Vlado Gotovac Milli kütüphanesinde ziyaret edilebilecek.

Hırvat medyasına 15 Temmuz Destanı anlatıldı

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, TİKA ve Anadolu Ajansı iş birliğinde 15 Temmuz 2016’da devletimize ve milletimize karşı girişilen hain darbe girişimi ve milletimizin zaferinin birinci yıl dönümü dolayısıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

Hırvatistan’ın en prestiji basın kuruluşlarından olan Hırvat Radyo Televizyonu, Nova TV, Vecerni List, Jutarni List ve diğer birçok basın kuruluşu temsilcisinin katıldığı basın toplantısında Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği ve Türk kurumları yetkililerince 15 Temmuz hain darbe girişimi, milletin zaferi ve ülkemizin duruşu ayrıntılarıyla Hırvat medyasına aktarıldı.