8. Türk Filmleri Haftası Sona Erdi

Yazıcı-dostu sürüm

21 Mayıs Salı günü ünlü yönetmen Yavuz Turgul'un ''Av Mevsimi'' filmi ile açılışı gerçekleştirilen 8. Türk Filmleri Haftası sona erdi.

Yunus Emre Enstitüsünün Hırvat-Türk Dostluk Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinliğe Zagreb'in tarihi sinemalarından Avrupa Sineması ev sahipliği yaptı. 5 gün boyunca süren etkinlikte ''Av Mevsimi'' filmi dışında "Buğday", "Kalandar Soğuğu", "Kardeşim Benim", "Bütün Saadetler Mümkündür", "Rüya", "İftarlık Gazoz", "Sofra Sırları", "Rafadan Tayfa Dehliz Macerası" ve "Ahlat Ağacı" gibi filmler sinemaseverler ile buluştu.

Etkinlik kapsamında Kalandar Soğuğu filmi yapımcısı Nermin Aytekin seyirciler ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Film gösterimi sonrası yapılan söyleşide Nermin Aytekin tarafından izleyicilere filmin yapım aşaması ve çekimi sırasında yaşanılan durumlar hakkında bilgi paylaştı. Aytekin, söyleşinin ardından seyircilerden gelen soruları cevapladı. Ayrıca Sinema Yazarı Suat Köçer de 8. Türk Filmleri Haftasının konukları arasında yer aldı.

Yoğun ilgi gösterilen Türk filmleri Zagrebli sinemaseverlerin büyük beğenisini kazandı. Proje kapsamında 100’ yakın Türk filminin, 20 farklı ülkede sinemaseverler ile buluşturulması hedefleniyor.