İstanbul fotoğrafları Uluslararası Marco Polo Festivali’nde sergilendi

Yazıcı-dostu sürüm

 

Marco Polo’nun doğduğu ve Hırvatistan’ın en yoğun turist ağırlayan bölgelerinden olan Korçula adasında bu sene 2.’si düzenlenen Uluslararası Marco Polo Festivali kapsamında “İstanbul Fotoğrafları” sergisi, 23 Ağustos tarihinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından açıldı.

Marco Polo Enstitüsü tarafından Hırvatistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı himayelerinde düzenlenen ve Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından desteklenen, tarihî ipek yolu güzergâhında bulunan ülkelerin de yer aldığı Uluslararası Marco Polo Festivali, 23 Ağustos 2017 tarihinde ünlü Hırvat sanatçı Ana Rucner’in görkemli konseri ile başladı.

Festival kapsamında Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından hazırlanan ve fotoğraf sanatçıları Esad Güven ile Hanise Özkul’un fotoğraflarından oluşan “İstanbul Fotoğrafları” sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin açılış resepsiyonuna aralarında Azerbaycan, İran, Hindistan, Güney Kore, Çin, Endonezya, Bulgaristan, Kazakistan Büyükelçileri; Rusya ve Katar Büyükelçilik temsilcileri, Hırvatistan Turizm Bakanlığı Müsteşarı, Hırvatistan Ulusal Turizm Konseyi Başkanı, Korçula Belediye Başkanı, Korçula Oteller Birliği Başkanı, sanatçılar, diğer protokol üyeleri ve seçkin davetli topluluğu katıldı. İstanbul’un farklı yönleriyle anlatıldığı fotoğraf sergisine ilave olarak hazırlanan İstanbul kartpostalları tüm adada dağıtılarak hem yerli halkın hem de turistlerin kullanımına sunuldu.

23 fotoğraf karesinden oluşan sergi Korçula adasında 30 Ağustos 2017 tarihine kadar Marco Polo Hotel’de ziyarete açık kaldı. Ayrıca farklı ülkelerden filmlerin gösterildiği ve çeşitli sergilerin açıldığı festival kapsamında “Nadide Hayat” filmi, sinemaseverlerle buluştu.