“Konstantiniyye'den İstanbul'a Boğaziçi Fotoğrafları Sergisi” Zagreb’de Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Zagreb Yunus Emre Enstitüsünün resmi açılışı ile birlikte, 27 Nisan 2016 tarihinde “Konstantiniyye'den İstanbul'a 19. Yüzyıl Ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları Sergisi” de sanatseverlerle buluştu.

Sergi açılışına Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, T.C. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, T.C. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hırvat Kültür Bakanı Yardımcısı, diplomatlar ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Küratörlüğünü M. Sinan Genim’in yaptığı, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan derlenen ve 19. yüzyıl ortalarında İstanbul’da faaliyet göstermeye başlayan fotoğraf ustalarının eserlerinin yer aldığı Konstantiniyye’den İstanbul’a; 19. Yüzyıl Ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları Sergisi, bir devrin İstanbul’unu çarpıcı yapılarını, gündelik hayatı ve ilginç kişilikleriyle gözler önüne seriyor.

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki bağlar, ortak yürütülen çalışmalarla her geçen gün daha da kuvvetlenmektedir. Bu önemli sergi de geçmişten günümüze kurulan bağlar, genç kuşakların bu birikimleri bir kez daha hatırlaması ve paylaşması düşüncesiyle hayata geçirilmiştir.