Zagreb Türk Filmleri Haftası

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan’da T.C. Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği iş birliğinde ve Sinema Genel Müdürlüğü destekleriyle ‘’9. Zagreb Türk Filmleri Haftası’’ düzenlendi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de en tanınan sinema salonlarından biri olan Kinoteka’da gerçekleştirilen 9. Zagreb Türk Filmleri Haftası kapsamında 7 Türk filmi 9 ayrı seansta Hırvat sinemaseverler ile buluştu.

Kinoteka Sinema Salonu’nda yapılan etkinliğin açılışı, 2019 yılında Türkiye’de en çok izlenen Türk filmi olan 7. Koğuştaki Mucize ile yapıldı.

Açılışa, T.C. Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, Azerbaycan’ın Zagreb Büyükelçisi Fakhraddin Gurbanov, Hırvatistan Parlamentosu Milletvekili Veljko Kajtazi, Hırvat Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Rchermberg, Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Fuat Korkmaz, birçok ülke yabancı misyonunun temsilcileri ve Hırvat sinemaseverler katıldı.

Hırvatistan’da alınan salgın önlemleri çerçevesinde, sağlık kurallarına uygun olarak gerçekleştirilen 7.Koğuştaki Mucize filminin gösterimi Hırvat sinemaseverlerden tam not aldı.