Zagreb’de Truva Kültürü ve Sanatı Anlatıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan’da, "2018 Troya Yılı” kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, 18 Ekim tarihinde Çekya’lı Akademisyen Peter Pavuk tarafından verilen “Ne Mikenler, Ne Hititler: M.Ö 2. Milenyumda Troya ”  adlı konferans ile devam etti.

Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Zagreb Arkeoloji Müzesi iş birliğinde yıl boyunca süren etkinlikler dizisinin bir parçası olan konferansta Troya coğrafyası, sanatı ve kültürü hakkında konuşan Çek Akademisyen Prof. Dr Peter Pavuk M.Ö 2000'lerde Troya Kültürünün yükselişi, çöküşü ve o dönemlerde Ege,Orta Doğu ve Balkanlardaki durum hakkında da bilgiler paylaştı.

Zagreb Arkeoloji Müzesi galerisinde gerçekleşen konferansa, T.C. Zagreb Büyükelçiliği Konsolosu Zeynep Gizem Hançerli, Zagreb Arkeoloji Müzesi Müdürü Sanjin Mihelic’in yanı sıra arkeologlar, akademisyenler, arkeoloji ve tarih öğrencileri, müze-kurum ve kuruluş temsilcileri ve seçkin davetliler katıldı.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü ve Zagreb Arkeoloji Müzesi iş birliğinde “Troya” temalı söyleşiler ve sergiler yıl sonuna kadar devam edecek.