Zagreb’de Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın 46 ülkesinde 56 Enstitü ile Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsünün, Zagreb’deki Yeni Dönem Türkçe kursları 1 Ekim tarihinde yoğun bir katılımla başladı.

Zagreb’de ilk Türkçe kursunu 2016 yılı Ağustos ayında açan Yunus Emre Enstitüsünün Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kurslarına, yeni dönemde A1, A2 ve B1 seviyelerinde toplam 47 kursiyer kayıt yaptırdı.

Yunus Emre Enstitüsü “Tercihim Türkçe” projesiyle de farklı ülkelerdeki ortaokul ve liselerde, öğrencilere Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğrenme imkânı sunuyor. Zagreb İslam Merkezi Lisesinde seçmeli Türkçe dersleri Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafında veriliyor ayrıca kitap desteği sağlanıyor.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Türkçe seviyelerini belgeleyen sertifika veriliyor. Ayrıca Enstitü tarafından yılda 3 defa eş zamanlı uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adaylardan başarılı olanlar “Türkçe Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanıyor.