2018 Troia Yılı ve Roger Boskovich

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvat Bilim Adamı Roger Boskovich tarafından 18. yüzyılda yazılan ve iş adamı-araştırmacı Oğuz Aydemir tarafından Türkçe-İngilizce olarak hazırlatılan ‘Truva Raporu’ adlı kitabın tanıtımı 27 Kasım tarihinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsünde yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle gerçekleşen etkinlikte Troya Antik Kentine ilk dikkat çeken isimlerden biri olan Hırvat Bilim Adamı Roger Boskovich tarafından yazılan ve iş adamı-araştırmacı Oğuz Aydemir tarafından Türkçe-İngilizce olarak hazırlatılan ‘Truva Raporu’ adlı kitabın tanıtımının yanı sıra Felsefe Enstitüsü’nden Prof. Dr. Stipe Kutlesa tarafından Roger Boskovich ve Truva konulu bir konferans verildi. Konferansta Roger Boskovich ve çalışmaları anlatıldı. Etkinlik, ‘Troya Kahramanları‘ adlı sergi ile sona erdi.

Etkinliğe başta Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Zagreb Büyükelçisi M. Babür Hızlan olmak üzere Hırvatistan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu ve Hırvat-Türk Dostluk Derneği Başkanı Goran Beus Richemberg, Büyükelçilik temsilcileri, akademisyenler, kurum ve müze temsilcileri ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.

2018 Troya Yılı Etkinlikleri çeşitli sergi ve söyleşiler ile yıl sonuna kadar devam edecek.