Ankara – Zagreb arasında müzik köprüleri

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye - Hırvatistan diplomatik ilişkilerinin 25. yıl dönümü vesilesiyle iki önemli konsere ev sahipliği yaptı. İki ülke arasında kültürel bağların güçlendirilmesini amaçlayan konserler kapsamında ikinci konser İstanbul’dan “Çellİstanbul Quartet”in katılımıyla 25 Ekim’de Zagreb’de gerçekleşti.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Türkiye ve Hırvatistan arasındaki dostluğun pekişmesi adına kültürel çalışmalarına devam ediyor. Zagreb Belediyesi ile iş birliğinde Türkiye-Hırvatistan diplomatik ilişkilerinin 25. yılı anısına Ankara ve Zagreb’de, Türk ve Hırvat müzisyenlerin katılımıyla konserler gerçekleştirildi.

25 Ekim 2017 tarihinde İstanbul’dan Çellİstanbul Quartet, Zagreb’de Hırvatistan Müzik Enstitüsü salonunda Hırvat müzikseverlerle buluştu. Adını, sihirli atmosferi ve tarihi zenginliği ile bilinen İstanbul şehrinden esinlenerek alan Çellİstanbul Viyolonsel Kuarteti Bach, Schubert, Ravel gibi bestecilerin eserlerinin yanı sıra Burhan Öcal’ın “Old İstanbul”, Afyon türküsü “Karahisar Kalesi” ve Aşık Veysel’in anısına “Uzun İnce Bir Yoldayım” parçalarını da icra etti. Konsere Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Sayın Babür Hızlan ve Sayın Hanımefendi, RACVIAC Direktörü Büyükelçi Sayın Haydar Berk ve Sayın Hanımefendi başta olmak üzere, İran İslam Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi, Bosna-Hersek Zagreb Büyükelçisi, TİKA Temsilcileri, Makedonya ve Fransa Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği temsilcileri, Hırvatistan AB ve Dışişleri Bakanlığı Protokol Başkanı, Zagreb Belediyesi temsilcileri, uluslararası kurum-kuruluş temsilcileri sanatçılar, müze müdürleri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle düzenlenen konserlerden ilki olan Hırvatistan’ın en önemli müzik gruplarından Zagreb Quartet’in sahne aldığı konser, 07 Ekim 2017 tarihinde Ankara Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonunda gerçekleşmişti.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü Hırvatistan’da Türkiye’yi, Türk dilini, sanatını, kültürünü, tarihini tanıtmanın yanında Hırvatistan’ın da Türkiye’de tanınması amacıyla yerel paydaşlarla ortak çalışmalarını sürdürüyor.