Blanc & Noir Zagreb’de

Yazıcı-dostu sürüm

Blanc & Noir adıyla anılan piyanist Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner piyano konseri 13 Mart tarihinde Zagreb’de gerçekleştirildi.

Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Zagreb Büyükelçiliği himayelerinde Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, Doğuş Grubu, Türk Hava Yolları ve KentBank destekleriyle ile Glazbeni Zavod’da verilen konserde F. Schubert’ ten Âşık Veysel’e uzanan geniş bir repertuvarmüzikseverlerin beğenisine sunuldu.

Konsere, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Zagreb Büyükelçisi Mustafa Babür Hızlan, Hırvatistan Dış İşleri Bakanlığı Müsteşarı, ABD, Azerbaycan, Çekya, İspanya, Kanada, Kazakistan, Litvanya Büyükelçileri, Askeri Ateşeler, Türk ve Hırvat kurum temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Blanc & Noir:

Piyanist, Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’ in 1997'de Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi´nde başlayan müzikal yolculuğu 2008 yılından beri devam etmektedir.  Zengin repertuvarlarının yanı sıra geleneksel Türk müziğini ve klasik batı müziğini harmanlayan renkli ve orijinal bir müzikal anlayışla konserlerine devam eden genç sanatçılar iki piyano repertuvarına yeni bir soluk katmayı başarmışlardır. Essence of Piano Duo' nun tanıtımı kapsamında yurtiçi ve yurtdışında gerçekleşen birçok konser ile çalışmalarına devam etmektedirler.