Müzik Akademisi Öğrenci Değişim Projesi Başlıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Geleceğin sanatçıları birbirini daha yakından tanıyor. Türk ve Hırvat dostluğu müzikle pekişiyor.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ile Zagreb Üniversitesi Müzik Akademisi iş birliği ve Türk Hava Yolları destekleriyle müzik akademileri ve genç sanatçılar arasındaki etkileşimi arttırmak amacıyla öğrenci değişim projesi düzenliyor. Projenin ilk etabı, Hırvat bir öğrencinin katılımıyla 1-8 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da hayata geçiriliyor.

Genç sanatçı adaylarının müzik aracılığıyla birbirlerini daha yakından tanıması fırsatı elde edecekleri proje kapsamında, Zagreb Üniversitesi Müzik Akademisi müzikoloji öğrencisi Matija Jerkoviç, İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarında bir hafta boyunca Türk müziğini farklı yönleriyle tanıyabileceği çeşitli derslere ve atölye çalışmalarına katılacak. Aynı zamanda Türk öğrencilerle etkileşim halinde olarak Türk kültürünü, tarihini de yerinde tanıma fırsatı elde edecek.

Bu yıl ilki gerçekleştirilen proje önümüzdeki senelerde Türk ve Hırvat öğrencilerin karşılıklı olarak iki ülkede çeşitli çalışmalar gerçekleştirmesiyle gelişerek devam edecek.