Zagreb’de Türk Filmleri Haftası Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de bu yıl 6’ncısı düzenlenen Türk Filmleri Haftası “Mandıra Filozofu” adlı filmle seyirciye merhaba dedi.

Zagreb Yunus Emre Enstitüsü tarafından Hırvat-Türk Dostluk Derneği ile iş birliğinde gerçekleştirilen “6. Türk Filmleri Haftası”, 23 Mayıs 2017 Salı günü açılış filmi ile Kino Europa’da başladı.

Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı “Mandıra Filozofu” isimli filmin gösterildiği Türk Filmleri Haftasının açılış programı başta Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği yetkilileri olmak üzere, Azerbaycan Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi, Polonya ve Malezya Konsolosları, kordiplomatik mensupları, Hırvatistan kurumları temsilcileri, Kültür Enstitüleri ve sinemaseverlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Beş yıldan bu yana Türk sinemasının en önemli filmlerini Hırvat seyircilerle buluşturan hafta kapsamında bu sene de Türk sinemasının en seçkin 13 filmi gösteriliyor. 100 yılı aşkın köklü bir tarihe sahip olan Türk sinemasından, içinde iki kültürden ortak noktaların da yer aldığı bazı eski ve güncel filmler ile geçmiş ile günümüz arasında köprü kurmanın amaçlandığı hafta kapsamında “Gurbet Kuşları”, “Nadide Hayat”, “Canım Kardeşim”, “İncir Reçeli” ve “Züğürt Ağa” gibi kült filmler, “Kötü Kedi Şerafettin” animasyon filmi ve “Ayas” isimli çocuk filmi de yer alıyor.

6. Türk Film Günleri 28 Mayıs’a kadar her gün Kino Europa’da tüm sinemaseverlere Türk filmleri şöleni sunmaya devam edecek.