Zümrüd-ü Anka Müzikali Zagreb’de

Yazıcı-dostu sürüm

Farklı kültürleri bir arada barındıran medeniyetimizin izlerinin çok sesli yaklaşımla çeşitli müzik,  dans ve sahne sanatlarıyla gözler önüne serildiği,  Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesindeki “Zümrüd-ü Anka Müzikali” 29 Kasım’da Zagreb’de sahne aldı.

İlk gösterimi 2016 yılında İstanbul’da yapılan ve 2016 Antalya Expo kapsamında beğeniye sunulan ‘Zümrüd-ü Anka Müzikali’ Balkan ülkeleri yolculuğu kapsamında 29 Kasım 2017 tarihinde Zagreb’de sahne aldı. Zagreb Kukla Tiyatrosunda gerçekleştirilen gösterimde katılımcılar eşsiz bir görsel şölen yaşadı.

TRT Genel Müdürlüğü Müzik Dairesi Başkanlığına bağlı koro, orkestra ve dans ekibi ile yeni nesil multimedya destekli bir gösteriden oluşan ve 45 kişilik bir kadroyla gerçekleşen  “Zümrüd-ü Anka Müzikali”nin Zagreb gösterisine başta Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçisi Sayın M. Babür Hızlan olmak üzere Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı temsilcileri, İran İslam Cumhuriyeti, Hindistan ve Brezilya Büyükelçileri, Macaristan Balasssi Enstitüsü Müdürü, Kültür Bakanlığı temsilcileri, Çin Askeri Ateşesi, kurum ve müze temsilcileri ile çok sayıda seçkin davetli katıldı.